当前位置:首页 > 问题分类 > 学历类考试 > 成考 > 问题详情

问题:

It can be inferred from the professor's study of lateness in the informal situation t

It can be inferred from the professor's study of lateness in the informal situation that______.

A. American students will become impatient if their friend is five minutes late

B. neither Brazilian nor American students like being late in appointment

C. being late in one culture may not be considered so in another culture

D. Brazilian students will not come thirty-three minutes after the agreed time


  参考答案

正确答案:C

53.答案为C  从第二段教授对约会的调查中可知,美国学生和巴西学生对约会迟到的定义是不同的。所以选C

相关题目:

Passage Four
If you are like most people, your intelligence varies from season to season. You are probably a lot sharper in the spring than you are at any other time of year. A noted scientist, Ells- worth Huntington (1876-1947) concluded from other men's work and his own among peoples in different climates that climate and: temperature have a definite effect on our mental abilities.
He found that cool weather is much more favorable for creative thinking than summer heat is. This does not mean that all people are less intelligent in the summer than they are during the rest of the year. It does mean, however, that mental, abilities of large numbers of people tend to be lowest in the summer.
Spring appears to be the best period of the year for thinking. One reason may be that in the spring man's mental abilities are affected by the same factors that bring about great changes in all nature.
Fall is the next best season, then winter. As for summer, it seems to be a good time to take a long vacation from thinking!
46. According to the passage, your mental ability ______.
A. depends on your attitude towards people in different time of the year
B. changes for the worst when you dislike most people in hot season
C. will be best in winter and worst in summer if you want to be creative
D. turns to be more powerful in spring than in any of the other seasons
According to the passage, which is true about the ocean?
A. The waters of the ocean came from rain water.
B. The ocean was formed from the, lighter rock materials.
C. The vast single ocean formed about 200 million years ago.
D. The ocean covered the whole surface of the earth at very beginning.
In the last sentence of the second paragraph, "the higher places on earth" refers to ______.
A. the high mountains
B. the lighter rocks
C. the vast ocean
D. the great continent